ING Bank biedt sinds 2015 niet meer de mogelijkheid om contant buitenlands geld te bestellen. Ze verwijzen op hun website door naar GWK Travelex en hanteren daarbij dezelfde prijs als GWK Travelex.

Let op: ING Bank schrijft op haar website “ING-klanten krijgen, op vertoon van de ING Betaalpas, extra voordeel op het bestellen of storten van buitenlands geld.” Dit is onjuist aangezien ING klanten bij GWK Travelex geen ‘extra voordeel’ krijgen ten opzichte van andere klanten van GWK Travelex.

Tevens onjuist is wat ING schrijft over voordelen van ING klanten bij GWK Travelex: “Het wisselen van buitenlands geld naar euro’s is gratis.” Dit is geheel onjuist: Klanten betalen geen provisiekosten (een klein vast bedrag), maar betalen wel tussen de 5 en 20% koersopslag over het totaal om te wisselen bedrag.

Let op: op de website van ING Bank wordt een ‘wisselkoersoverzicht’ gegeven. Dit is niet de wisselkoers die wordt gebruikt voor het opnemen van contant geld, maar dat is de wisselkoers die door de ING wordt gebruikt als je vanaf je bankrekening geld overmaakt naar het buitenland (‘giraal’).

Betalen met betaalpas/creditcard in het buitenland

Het is ook mogelijk om met je ING Bank pas in het buitenland te betalen. In de meeste Europese landen is het mogelijk om met je gewone pinpas te betalen. Zelfs contactloos betalen werkt vaak in het buitenland.

Voor het betalen met je pas in het buitenland (buiten de Eurolanden), rekent ING kosten. De ING berekent vaak een koersopslag op alle transacties in vreemde valuta. De koersopslag houdt in dat de ING bij de omrekening van vreemde valuta naar de euro het bestede bedrag verhoogt met een percentage. Deze koersopslag wordt verwerkt in het bestede bedrag. De ING hanteert de wisselkoersen aangeleverd door MasterCard. De wisselkoersen kunnen per land en per dag verschillen. De kosten van ING zijn:

  • Betalen met Betaalpas buiten eurolanden: 1% koersopslag
  • Betalen met Creditcard buiten eurolanden: 1,50% koersopslag
  • Geld opnemen met Betaalpas in niet-eurolanden: € 2,25 per transactie + 1% koersopslag
  • Opnemen met creditcard bij bankkantoren buiten Nederland maar binnen eurolanden: 3% van het opgenomen bedrag met een minimum van € 4,50 per transactie
  • Opnemen met creditcard bij bankkantoren in niet-eurolanden: 3% van het opgenomen bedrag met een minimum van € 4,50 per transactie plus 1,50% koersopslag
  • Opnemen met creditcard bij geldautomaten in niet-eurolanden: 4,50 per transactie plus 1,50% koersopslag

Betalen binnen de Eurolanden

Binnen de Eurolanden worden geen extra kosten in rekening gebracht door ING:

  • Betalen met Betaalpas binnen eurolanden: € 0,00
  • Opnemen met Betaalpas in eurolanden: € 0,00728x90