Aanbieders van Vreemde Valuta

In Nederland wordt door verschillende aanbieders contant buitenlands geld geleverd. Hier onder is een verdere toelichting gegeven van kosten en voorwaarden van de volgende landelijke aanbieders:

Naast de grootbanken zijn er nog diverse wisselkantoren in de grote steden in Nederland te vinden die met name gericht zijn op de toeristenbranche en mensen die geld willen overmaken naar familieleden in het buitenland. Deze kantoren zijn, vooralsnog, niet opgenomen in www.koersvergelijken.nl. Soms omdat er geen online prijzen beschikbaar zijn en soms omdat er nog geen automatische feed van koersen tot stand is gekomen om de actuele koers weer te geven.

Behalve contant geld, bieden de meeste banken ook de mogelijkheid om per pin- of creditcard in het buitenland te betalen. Daarnaast worden creditcards aangeboden door onder andere Mastercard (vaak via andere bedrijven / banken), VISA en American Express. Klik hier voor een overzicht van de kosten bij betaling / opname per (credit)card.

Koersvergelijken.nl biedt een overzicht van alle koersen van vreemde valuta van deze aanbieders en zet deze voor u op een rij. Op deze manier kan je bij je aankoop van Britse ponden of Amerikaanse dollars veel geld besparen. Door in het overzicht op de blauwe knop te drukken wordt u direct doorverwezen naar de goedkoopste leverancier. Op deze manier kunt u snel uw vreemd geld bestellen. Iedereen wil graag goed voorbereid op reis. Vandaar dat veel mensen contant geld meenemen als ze naar het buitenland gaan waar geen Euro’s zijn maar bijvoorbeeld Thaise Baht of Afrikaanse Rand. Op deze manier kunt u in het buitenland makkelijk uw eerst kop koffie betalen op het vliegveld of de taxi naar het hotel afrekenen. Ook heeft u zo altijd geld op zak wanneer uw bankpas of creditcard het onverhoopt niet doet, is gestolen of ‘verdwijnt’ in een kapotte geldautomaat!500x500 Reis